Хочете смачний домашній, а головне натуральний кетчуп? Готую його кожного року. Цей рецепт не залишить вас байдужими!


На нашому сайті ти знайдеш неймовірну колекцію привітань та побажань на різні свята! Тут зібрані сотні оригінальних текстів у прозі та віршах - вітання з Днем народження, Новим роком та багатьма іншими святами.


Складники:

3 кг помідорів

0.5 кг яблук

0.25 кг цибулі

Я готувати:

По перше потрібно нарізати всі овочі. Потім варити, коли цибуля стане м’яка подрібнити блендером нашу суміш і продовжити варити до того моменту поки маса не стане густішою, я варила близько 50 хвилин. Овочі потрібно регулярно помішувати, щоб вони не пригоріли.

В кінці потрібно додати сіль 1,5 ст. л. та 1,5 склянки цукру, поті 50 г яблучного оцту. З приправ потрібно додати червоний перець та чорний перець близько 50 г, але це вже як хто любить. Особисто я люблю щоб було по гостріше. 

Наступний крок це зняти суміш з вогню, розлити в стерелізовані банки та закатати кришками.
Цього кетчупу є різні варіації. Перший раз  варила його з солодкими яблуками то вийшов соус який я куштувала ще у дитинстві щось схоже на «Краснодарський» соус.
Потрібно очищувати помідори від шкірки, для цього можна обдати їх окропом і їх буде легко чистити. Але я цього не роблю.

Наступний раз я варила цей соус з кислими яблуками то вийшов як кетчуп  «Хайнс».

Третій раз 
Я додала головку часнику,ще поклала суміш перців чорного, червоного, білого і рожевого. Всім дуже сподобався цей варіант. До зими навіть не дожив, все з’їли. Прийшлось ховати щоб чоловік зразу усю каструлю не з’їв.
Цього річ уже три літри з’їли, до зими не залишиться, мабуть потрібно було готувати  подвійну порцію!

Приємного апетиту!