Чому жовтіють листя? Як допомогти огіркам в цій ситуації.


Чому жовтіють листя? Як допомогти огіркам в цій ситуації

Чому жовтіють листя огірків? Найбільш поширені причини цього представленні в даній публікації.


Чудеса селекції


Чому жовтіють листя? Як допомогти огіркам в цій ситуації

Найбільш родючі сорти рослин давно винайдені селекціонерами. Ці сорти самі здійснюють відбір плодів. А старі сорти ,які давали мало плодів давно відйшли на другий план. Тому коли купляєте насіння обов’язково ознайомтесь з їхніми властивостями на упаковці.

Підготовленість куща

при двох парах листків вже може утворюватись зав’язі в деяких сортах.Однак в цей період рослина має нарощувати зелену масу та спрямувати свої сили саме на це. Якщо не вилучати завязь рослина зробить це самостійно.
Рослину потрібно обрізати
Багато життєвих сил рослина покладає на утворювання листків це призводить до виснаження культури і мало що залишається на розвиток плодів. Обрізування рослини потрібно проводити в ранковий час, так зрізи швидше засихають.

Не має комах які запилюють рослини


Це не стосується не самозапильних сортів. Не обов’язково тримати бджіл щоб запилювати рослини. Просто потрібно вдень відкривати парник. Петунія яка росте разом з плантацією  допоможе залучити комах до вашого городу. Також можна посадити соняшник чи фацелію. Все можна зробити вручну за допомогою ватної палички пилок з пустоцвіту поміщається на жіночу квітку.

Велика температура в теплиці

Від великої спеки огірки страждають в теплиці. Пилок може стати не придатним до запилення. Для покращенн ситуації в ясний день коли немає вітру потрібо частіше поливати рослини, накрити кущі навісом або забілити ерх теплиці  розчином вапняку (на 5 частин рідини 1 частина порошку).

Не вистачає місця 

Дуже часто рослинам не вистачає місця, вони конкурують між собою за поживні речовини в ґрунті, тому не виростають в повну силу та не дають ту кількість плодів яку могли б дати. Згідно норм агротехніки потрібно висаджувати не більше двох рослин на метр квадратний.

Чому жовтіють листя? Як допомогти огіркам в цій ситуації

Бракує мікро і макроелементів

Дуже добре підгодовувати огірки мінеральними добривами. Компост додають під час висадки розсади в грунт. Коли з’являться зав’язі можна підгодувати рослини калійними добривами у вигляді попелу, селітри або нітроамофоски.

жовтіють огірки

Якщо дотримуватись агротехнік вчасно підгодовувати  рослини добривами, вони обов’язково віддячать вам хорошим врожаєм!